Hvor skal man bo i Prag?

af Mark
0 kommentar
Blik ud over Prag
5
(2)

Hvis du elsker at rejse og opleve andre kulturer, men samtidig gerne vil have komforten af en kort rejsetid og moderne hoteller og infrastruktur, så er “De hundrede spirs by” noget for dig.

Prag er en ekstremt charmerende storby på 1,3 millioner indbyggere, som er nem at komme til fra både København og Jylland. Mange kender byen som polterabenddestination, og selvom øllene er billige, gemmer der sig en vibrerende kulturel by som folk i alle aldre bør besøge. De lokale har nemlig været dygtige til at bevare den historiske kulturarv.

Jeg besøgte selv byen i sommeren 2016, men har fået en masse lokale insider tips fra Sabina, som har boet i Prag i mange år.

Hvornår skal man rejse til Prag?

Som i de fleste andre europæiske storbyer, er det bedst at opleve Prag fra maj til september. Her får man de bedste muligheder for godt omend det også kan blive for godt midt på sommeren når en hedebølge driver ind over det europæiske kontinent.

Derudover anbefaler Sabina, at man tager til Prag i dagene op til jul. Her bydes man på smukke julemarkeder, traditionel tjekkisk mad og drikke og ikke mindst de mange juletræer der tændes overalt i byen.

Hvilke sprog kan de lokale tale?

Mange taler efterhånden engelsk i Prag. Det er i særdeleshed de yngre og de højt-uddannede der er gode til engelsk, og mange af de ældre kan slet ikke engelsk.

Hvis man er stærk i tysk, kan man også forsøge sig med det. Indtil 1918 var en tredjedel af tjekkerne nemlig tyskere som en del af det store Østrig-Ungarn.

Anbefalinger til hvor man skal bo i Prag

En tur på 4-5 dage er nok til, at du kan se mange af byens attraktioner og opleve den lokale kultur og livsstil.

Prag er en yderst sikker storby, så man skal ikke være nervøs for at havne det forkerte sted. Men Sabina har alligevel nogle anbefalinger baseret på placering, pris og underholdning.

Prag er opdelt i 22 bydele, som hedder Prag 1, Prag 2, osv. Jo højere tallet er, jo længere væk fra centrum er du – nøjagtigt som i Paris.

Vinohrady (Prag 2)

Vinohrady var engang fyldt med vingårde – deraf navnet Vinohrady. I dag er det er populært område lige uden for det gamle Centrum, og her finder man et skønt udvalg af internationale spisesteder og vandhuller.

Der er interessant arkitektur og en masse solbeskinnede parker og pladser i Vinohrady. Særligt kendt er Náměstí Míru (fredens plads), hvor du finder den smukke og majestætiske St. Ludmila kirke der er bygget i neo-gotisk stil.

Tjekkiet er kendt for sine øl, og i Prag finder du da også et par ølmuseer, bl.a. ved Náměstí Míru. Her er også flere pubs med eget mikrobryggeri. Hvis du besøger, The Pub, en kæde af barer i bl.a. Tjekkiet, kan du endda tappe din egen fadøl direkte ved bordet.

Hvis du finder overnatning i området omkring Jiriho z Podebrad metrostationen (også kendt som JZP), kan du enten gå ind til centrum på 20-30 minutter eller tage den grønne linje direkte til centrum på kun få minutter.

I den store park, Riegrovy Sady, mellem Vinohrady og Zizkov, kan du tage en frisk løbetur og forbrænde de store mængder tjekkiske øl, eller byde din bedre halvdel på en romantisk picnic

Zizkov (Prag 3)

Zizkov ligger i Prag 3 lige nord for Vinohrady, og er også kun en frisk gåtur fra centrum. Her er dog ikke nogen metroforbindelse til centrum.

Men ligesom i Vinohrady er der et godt udvalg af barer, restauranter og supermarkeder.

Den lokale attraktion i Zizkov er Zizkov Television Tower, som er blevet kåret som verdens næstgrimmeste bygningsværk. Den er dog så special, at man kun kan blive fascineret. I toppen af tårnet kan du spise i restauranten med udsigt ud over byen. Du skal dog huske at reservere et bord.

Smíchov/Andel (Prag 5)

På den anden side af floden ligger Smíchov (og Andel), et mere industrielt område der huser det verdenskendte bryggeri Staropramen. De har naturligvis et visitor center med ølsmagning.

Smíchov er ikke så charmerende, som det er i Prag 2 og 3, men der er alligevel en masse liv pga. de mange barer i området.

MeetFactory er et lokalt moderne kulturcenter der byder på koncerter, teater og mange andre events en god gåtur mod syd.

Tjekkisk mad

Mad er en stor del af det at rejse. Tager du til Prag vil du opleve traditionelle retter der er virkelig lækre, men alt andet end let og sund.

Vores lokale Prag-guide, Sabina, anbefaler at man prøver en traditionel Hovězí guláš (oksekødsgulash) eller en Svíčková (oksekødsret), der begge serveres med houskové knedlíky (også kendt som Knödel eller Klöße).

Ellers kan man prøve en gang friturestegt ost med tartarsauce eller en schnitzel med hjemmelavet kartoffelsalat.

Og til kødelskerne er der den traditionelle svineskank med brød, pickles, sennep og peberrod (pečené vepřové koleno).

Prag er en international storby og du kan finde mad fra alle mulige lande, netop som du kan i København eller Berlin.

Transport i Prag

Offentlig transport er meget velorganiseret i Prag – både nat og dag. Der er tre metro-linjer: A (grøn), B (gul) og C (Rød). Derudover er der sporvogne og buser.

Du kan købe 24-timer og 48-timer billetter, hvis du forventer at bruge offentlig transport en del. Ellers kan du købe billeter til 30 og 90 minutter. Det fungerer til alle transportformer.

Metroen kører indtil kl. 00.30, hvorefter man skal bruge sporvogn eller bus.

Skal det gå lidt hurtigere kan man også bruge taxa-services gennem for eksempel Uber og Bolt, eller helt almindelige taxaer som i Danmark.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal stemmer: 2

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy