Hvad skal man se i Málaga?

af Mark
0 kommentar
Picassos hus, Malaga
2
(3)

Malaga er en del af Costa del Sol og et populært sted at tage hen som turist. Byen byder på historie, kultur og masser af liv i gaderne. Det er en billig by at opholde sig i, og det er nemt at komme dertil fra de danske lufthavne, oftest billigst fra København og Billund.

Plaza de la Constitución

Plaza de la Constitución er byens centrale plads, og derfra går den store shoppinggade Larios og en masse små gader, hvor alle de hyggelige restauranter og cafeer er. Det er her de større begivenheder finder sted, blandt andet juleshow, De Hellige Tre Kongers Parade og karnevalet.

Málaga Katedral

Kendt som Catedral de la Encarnación, der blev opført fra 1528 til 1782 og stadig den dag i dag ikke er afsluttet, da byggeriet på grund af manglende midler stoppede og det ene tårn ikke står færdigbygget. Derfor er katedralen blandt de lokale som La Manquita, som betyder “den enarmede dame”.

Fra centrum til bjergtop

Fra byens centrum kan du tage en flot gåtur op til byens gamle slot Gibralfaro. Starten går fra det romerske teater og ved siden af ligger Alcazaba, en gammel maurisk fæstning der i dag emmer af eventyrlige stræder. Næste stop, halvvejs oppe af bjerget er observationsdækket, Mirador de Gibralfaro, hvorfra der er udsigt over centrum, strand og havnen. På toppen af bjerget ligger Castillo de Gibralfaro, en gammel slotsruin, hvorfra der er 360 graders udsigt over hele byen.

Picasso museer

Málaga er fødeby for den kendte kunstner Pablo Picasso. Byen huser to museer i hans navn, hans fødehjem “Museo Casa Natal de Picasso”, der ligger i hjørnet af Plaza de la Merced, hvor han også selv sidder på en bænk. Derudover kunstmuseet “Museo Picasso Málaga”, som byder på over 200 af hans værker skænket af hans arvinger, samt en særudstilling lånt fra andre museer.

Kultur søndag

Er du i Malaga en søndag, er det anbefalelsesværdigt at tage på museums turné på blandt andet nogle af de ovenstående museer, da mange museer er gratis i et bestemt tidsrum om søndagen.

Museo Automovilístico de Málaga

En lidt overset seværdighed i Málaga er Museo Automovilístico de Málaga, der er en fantastisk kombination af en biludstilling og en modeudstilling. Det store museum bringer dig gennem forskellige historiske perioder, fortalt gennem tidens biler og mode. Samlingen er imponerende og du går ikke derfra uden at have nærstuderet hver eneste model. Museet ligger et stykke uden for centrum, men er helt klart turen værd.

Alhambra og Generalife

Alhambra er spaniens største turistattraktion og bestemt et besøg værd når man er i Andalucien. Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354 og har stået på UNESCOs verdensarvsliste siden 1984. Du skal køre et par timer i bil eller bus til Granada for at besøge Alhambra, men det er tiden værd.

Hvis du rejser i juli-august, skal du dog overveje om det er for varmt. Det er et af de varmeste steder i Europa, og da jeg selv besøgte stedet i juni 2017 var der 43 grader.

Det imponerende borganlæg på mere end 700 meter er et yndet udflugtsmål for turister i Andalucien.

Øst for Alhambra ligger sommerpaladset Generalife eller Palacio de Generalife, der var landsted for Nasrid-sultanerne.

Den smukke gårdhave i Generalife.

Til stranden

Playa la Malagueta

Ønsker du at opleve stranden, anbefales Playa de la Malagueta. Kommer du fra centrum kan du tage derhen ad vejen igennem Parque de Málaga, der byder på en oase af natur midt i byen. Turen tilbage kan tages via Muelle Uno, byens hotte havneområde, med cafeer og folk der optræder.

Aften

En aften i Malaga kan, efter tapas, byde på et glas vin på en af byens rooftops. Eller måske en svingom på en af byens danse-cafeer, f.eks. Chiquita Cruz, hvor der guides fællesdans i salsa.

En anden oplevelse der er værd at nævne er Sala Premier Centro, hvor du, imens du nyder din drikkelse, kan spille spil og blive fascineret af deres indretningen, som er inspireret fra store biograffilm.

Der sker altid noget i gaderne. Der er masser af lokale og internationale der kommer og optræder med dans, sang og musik. Mange af dem er rigtig gode og værd at stoppe op for.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 2 / 5. Antal stemmer: 3

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy