Hvor skal man bo i Barcelona?

af Mark
0 kommentar

Barcelona er en klassisk storbyferie som har hele pakken. Masser af liv, gode spisesteder, store kulturelle oplevelser og en stor strand (Barceloneta) når det hele bliver for meget. Byen er oplagt til en forlænget weekend da der både er gode overnatningsmuligheder, en lufthavn tæt på byen, gode metroforbindelser og billige flybilletter.

Denne artikel er baseret på 3 besøg i Barcelona og skal ses som et godt udgangspunkt for førstegangsbesøgende i Barcelona. Jeg anbefaler 3-5 nætter, så du kan få smagt på byen, og stadig have noget til gode.

Holder du dig til området omkring Plaça Catalunya, så er du godt placeret i forhold til den gamle bydel og de mange omkringliggende attraktioner. Hvis du er mere til afslapning og lækker skaldyr, så kan du søge ned i Barceloneta området.

El Born (meget populært område – især for unge mennesker – min favorit)

Små hyggelige smalle gader der meget godt viser livet i byen. Flotte bygninger og mere plads ift. Barrio Gotico som ligger ved siden af. Mere tilbagetrukket og trendy. Her oplever du både det nye og det gamle Barcelona. Hen på eftermiddagen/aftenen kommer der endnu mere liv i de mange små barer og cafeer. Smukt område. Tiltrækker især unge mennesker som følge af nattelivet, og ellers finder man mange kreative typer her.

Det er fine små selvstændige butikker og det er her, man finder Picasso Museet. Tæt på mange attraktioner, den store park og stranden.

Du kan slentre ned ad Passeig Del Born for noget people watching og udendørs tapas. Prøv Santa Caterina markedet som er mere lokalt end La Boqueria. Spisestederne er gode og hotellerne er mere tidssvarende ift. Barrio Gotico og der er gang i området, men stadig mere stille her end i Barrio Gotico.

Støt bloggen og brug annoncelinket til at finde hoteller!

Barrio Gotico (det ældste kvarter – mest autentiske)

Barrio Gotico er byens ældste kvarter og et populært sted for turisterne at overnatte under deres besøg i byen. Der er trygt, og man er tæt på de mest kendte attraktioner. De smalle hyggelige gader, imponerende historiske bygningsværker, den begrænsede trafik (taxa og skraldebiler) og de store torve med liv og spisesteder tiltrækker mange turister hvert år. Dog betyder det store rykind også der kan være lidt larm fra barerne især i sommerperioden.

Der er nogle rigtig gode spisesteder.  Det er i denne bydel, man finder byens flotte gotiske katedral. Som at komme tilbage i tiden sammenlignet med nogle af de andre områder. Man kan let fare vild på den gode måde i de labyrintagtige halvmørke gader. 

Du har gode metroforbindelser på Plaça Catalunya, hvis du skal til andre områder. Det er tæt på stranden, men i højsæsonen kan den føles lidt trangt med de mange turister på et lille område. Prismæssigt er det lidt i den høje ende på skalaen at overnatte, og hotellerne er lidt slidte.

Støt bloggen og brug annoncelinket til at finde hoteller!

Raval – lidt kantet, men upcoming (hvis budgettet er lavt)

Hvis budgettet er lavt, men man stadig ønsker en central placering i forhold til attraktioner og en lokal oplevelse, så er Raval en mulighed. Kendt som den billige løsning, men stadig fascinerende på sin egen måde. Multikulturelt og gammelt arbejderkvarter. Har tidligere haft et dårligt omdømme, men med opblomstringen i byen, har den også forbedret sig. Dog kan der om natten være en utryg stemning, især i den nedre del, så har man mulighed for det, vil de andre områder være mere oplagte. Masser af liv og lidt længere væk fra de mest kendte attraktioner, men stadig relativt tæt på.

Støt bloggen og brug annoncelinket til at finde hoteller!

Eixample (mere moderne)

Stort område nord for de tre øvrige bydele, som er ret populær blandt turister. Bydelen er mere ny og moderne, og der er mere trafik og nogle større veje, men der er også mere luft omkring en på de store gader. Det kan være tiltalende på en travl sommerdag. Bygningerne er mere moderne og du finder et væld af hoteller og nogle af Gaudis største mesterværker og den eksklusive gade Pg. De Garcia.

I Eixample finder du gode hoteller og fine spisesteder, barer og shoppingmuligheder. Der er også gode metroforbindelser til resten af byen. Undgå at søge for langt væk fra Plaça Catalunya, da der kan være lidt kedeligt længere ude, og undgå et hotel på en travl vej.

Støt bloggen og brug annoncelinket til at finde hoteller!

Casa Batlló i Eixample.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy