Hvad skal man se i Island?

af Jeppe Hansen
0 kommentar
Islands kyst
5
(1)

Island er med sin placering en oplagt mellemstation på en rejse til USA med Icelandic Air. Flybilletterne er ikke dyrere, hvis du vælger at dele rejsen op i to. Og med underholdning ombord går rejsetiden fra København til Island, på 2 timer og 45 min, hurtigt. 

Oplev Island i bus eller lejebil

Vulkanøen har en masse at byde på. Vælger du en forlænget weekend med base i Reykjavik så kan du nemt tage på fantastiske dagsture i minibus eller en af de store busser. 

Dog kan det være en god ide at holde sig til destinationer inden for et par timers kørsel, da man hurtigt kommer til at tilbringe mange timer i bussen. 

Hvis man ønsker at tilbringe mere end 3-4 dage i Island så bør man leje en bil og eventuelt køre rundt om øen. Men alt efter årstid så kan vejret og naturen være barsk, så følg de lokale anvisninger. 

Beskriv billedet her.

Guidede ture i Island

Hvis du vil på en tur, kan du let booke ture med tourdesk.isviator.com eller getyourguide.com

Ofte starter turene med afgang mellem 8.30 og 9.30 og du er tilbage igen 10-12 timer senere. 

Nogle ture der kan anbefales:

Golden Circle: Flot køretur, hvor du bl.a ser Gulfoss vandfaldet, geysere, den blå lagune, Kerid vulkankrateret med mere. 

Southern Iceland: Flot køretur hvor du ser vandfaldene Seljalandsfoss og Skogafoss, The Black Sand Beach og gletcheren Solheimajokull. Er du heldig, og i sæsonen, så kan du også se de så små lunder som normalt trækker sydpå i august. Turen varer 11-12 timer. 

Vandfald
Beskriv billede her.

Har du mod på det, kan du også booke en separat tur hvor du kommer ud og går på gletcheren med hjelm og sikkerhedssko på. 

Snefælssness i den vestlige del hvor du ser sæler og en flot natur. Køreturen er lang, så hvis man har begrænset tid, vil jeg nok anbefale en af de andre ture. 

Nordlys: De bedste muligheder for at se dette lysfænomen er om vinteren (september til marts/april), men tjek udsigterne her: https://en.vedur.is/weather/forecasts/aurora/

Oppe i højre hjørne kan du se sandsynligheden for nordlys. Hvis den er på 5/6 er du næsten sikker på at se det. Det kræver normalt du kommer ud af byen og finder et mørkt sted uden lysforurening og kigger mod himlen omkring midnat. Har du ikke en bil, kan du booke en tur med afhentning hvor du oveni får en varm kakao og en kage. Det er koldt at stå der, så tag godt med tøj på. 

Hvalsafari: Book gerne med Elding. Du kommer ud på en tre timers tur hvor du kan være heldig at se delfiner eller pukkelhvaler (for det meste). Det er en stor båd med god plads. Er man ikke så søstærk så udleverer båden søsygepiller. 

Tur på hesteryg: Kom ud og rid på en islandsk hest som en dagstur i udkanten af byen. De er rolige og en god begynderhest, hvis ikke du har prøvet det før. Dog er naturen kuperet, så du skal være forberedt på lidt andet end en skovtur. 

Ønsker du blot at se den Blå Lagune så book gerne i god tid. Entre inkluderer én drikkevare og en ansigtsmaske. Badeforhold er gode og man får udleveret et håndklæde. Du kan tage bussen herud direkte fra Reykjavik eller lufthavnen. 

Hvis du har mod på mere men tiden er knap så går der små indenrigsfly fra Reykjavik. Så i princippet kan man godt tage en dagstur til f.eks Mytva på den nordlige del af øen og komme retur samme dag, men det er en dyr fornøjelse. 

OBS: Det er muligt at købe mad ved de fleste attraktioner, men spørg inden du tager afsted.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy