Hvor skal man bo i Nice?

af Mark
3 kommentarer
Den gamle by i Nice
4
(1)

Opdateret d. 22. august 2022

Nice er en fantastisk destination for folk i alle aldre. Kombinationen af strand, kultur og storby med et moderat klima, finder man ikke mange steder. Nice er den femtestørste by i Frankrig og byder derfor på en række forskellige bydele med hver sin charme. Jeg har været i Nice et par gange med min kæreste og søn, som var 10 måneder første gang og 1,5 år anden gang. Vi har lejet en lejlighed i Gambetta begge gange og været super tilfreds med området og byen som helhed. Jeg har fået et godt billede af seks af de vigtigste bydele i Nice, som du kan læse om her.

Den hurtige anbefaling til, hvor man skal bo

Jeg anbefaler at bo i områderne Jean Medecin og Gambetta, gerne omkring gaderne Rue de la Buffa og Bd. Victor Hugo og op til området ved Jardin Mozart. Her er du tæt på stranden og promenaden, og hele centrum med shoppinggaden Jean Medecin, parken Promenade du Paillon og den gamle bydel. Derudover er du i gåafstand til banegården med forbindelse til andre byer langs Cote d’Azur og du har direkte forbindelse til lufthavnen med metrolinje L2 der stopper ved hjørnet af Bd. Gambetta og Bv. Victor Hugo.

Promenade des Anglais

Den vel nok mest kendte gade i Nice er Promenade des Anglais. Måske du kender den fra de sædvanlige postkortbilleder fra Côte d’Azur eller måske du kender den fra cykelløbet Paris-Nice, som altid afsluttes her.

Hotellerne er mange, men også dyre. Til gengæld kan du få et værelse med udsigt ud over Middelhavet, og så kan du hver morgen inden morgenmaden, tage en dukkert i havet eller en løbetur i solopgangen.

Promenade des Anglais er lang, men har du pengene kan du finde et hotel der er midt i centrum, med en kort gåtur til den gamle bydel eller ”strøget” Avenue Jean Médecin.

Den eneste ulempe ved at bo ved Promedade des Anglais er, at der er mange turister, og derfor får man ikke den lokale flair som i for eksempel Gambetta eller Le Port.

Hvor skal man bo ved Promenade des Anglais?

Der er mange hoteller at vælge mellem, så du skal først beslutte dig for et budget. Der er en række luksus-hoteller, men også budget-hoteller som typisk ligger længere væk fra Centrum.

Hotel Le Negresco er et kendt 5-stjernet hotel med balkoner ud til vandet, klassisk indrettede værelser og høj service. Det er for dem der er noget og dem der gerne vil være noget, og det ser man også på de biler der holder udenfor.

Hotel Negresco

Et billigere alternativ er Hotel West End, som ligger tættere på Centrum end Le Negresco. Det er også et smukt hotel, men med mere moderne værelser, ligeså med balkon ud til vandet. Det har 4-stjerner og du betaler cirka det halve.

Gambetta

Gambetta ligger et kvarters gang fra Centrum (Avenue Jean Médecin), og er et godt alternativ til de mere turistede og dyre områder (læs: Promenade des Anglais og den gamle bydel).

Du får et friskt lokalt pust i Gambetta med et multikulturelt udvalg af små butikker og caféer. Det er den klassiske sydeuropæiske storby-flair, og derudover har du få minutters gang til stranden og direkte adgang med letbane til lufthavnen.

Det eneste jeg vil sætte på Gambetta er, at der er langt til mange af de største attraktioner, f.eks. den gamle bydel (Vielle Ville), Parc de la Colline du Château (Castle Hill) og havnen (Le Port).

Med mindre du er dårligt gående eller har små børn, er det dog ikke noget problem at gå til disse attraktioner. Man skal bare sætte tiden af til det og holde rigeligt med kaffepauser.

Hvor skal man bo i Gambetta?

Hvis det er muligt bør du finde et sted der er tæt på vandet og tæt på Centrum.

Nice Home – Studios Lido er et lille hotel med 7 lejligheder, kun 1 minuts gang til Promenade des Anglais og har rigtig gode anmeldelser på Hotels.com.

Den gamle by (Vielle Ville)

Den gamle bydel i Nice er magneten for byens turister. De klassiske snævre sydeuropæiske gader huser et væld af små butikker, restauranter og barer. Du kan finde en masse lokale autentiske varer, men også kitche souvenirs, som du fortryder når du kommer hjem.

Det er et must at besøge den gamle by mindst én gang under dit besøg, men det er ikke et must at bo her. Hvis du vil opleve det ”rigtige” Nice, bør du finde overnatning uden for Vielle Ville, men er du i Nice for første gang, og har du kun to-tre overnatninger er det smart at bo lige midt i alle attraktionerne.

Hvor skal man bo i den gamle by?

Palais Saleya Boutique Hôtel er et stilet 4-stjernet hotel midt i den gamle by med udsigt til den flotte arkitektur ved Place du Palais de Justice. Hotellet er i moderne stil og har en af byens bedste ratings på Hotels.com. Prisen er selvfølgelig også derefter.

Et billigere alternativ er Albert 1’er Hotel Nice, der ligger 100 meter fra stranden og lige om hjørnet fra Place Masséna. Her er man dog ikke midt i den gamle bydel, men kun en kort gåtur væk.

Jean-Médecin

Hvis du vil på shop-amok-tur, skal du bo tæt på Jean-Médecin – byens indkøbskade. Her finder du butikker på rad og række – alt fra H&M til mindre, lokale butikker.

Det er et område med knald på, fordi turisterne samles her og de lokale kommer ind med letbaner og busser for at shoppe. Fortovene er bredde så man føler sig ikke trængt, som i den gamle bydel.

Place Masséna

Vælg Jean-Médecin hvis du vil bo centralt i gåafstand til de store attraktioner såvel som de mere lokale gader med uafhængige erhvervsdrivende i Thiers og Carabacel (se min anmeldelse af Restaurant L’Atelier i Carabacel nederst i denne artikel).

Hvor skal man bo i Jean-Medecin?

Hotel Boreal – Moderne 3-stjernet hotel i en sidegade til Avenue Jean-Médecin til en fair pris. Det er ikke det mest centrale hotel, men du er stadig i gåafstand til alle de vigtige attraktioner. Til gengæld er du tæt på banegården, så du kan tage på dagsture til bl.a. Monaco og Antibes.

Cimiez

Fantastisk arkitektur i engelsk stil, med store villaer og grønne palmer, får du et stille og stilfuldt nabolag i Cimiez. Her er residentielt og familievenligt med grønne områder, men der er ret langt til centrum og alle attraktionerne.

Til gengæld er der ikke langt til Monastère de Cimiez med den flotte have og Matisse museet – begge meget populære seværdigheder.

Hvor skal man bo i Cimiez?

Der er stort set ingen hoteller i Cimiez, da det hovedsageligt er et beboelsesområde. Men til gengæld er det muligt at leje en lejlighed på f.eks. Airbnb.

(Le Port)

Omkring havnen får du en afslappet maritim stemning fra havnens bølgeskvulp og kort afstand til den gamle bydel og Promenade des Anglais. Der er ikke mange hoteller i området, men til gengæld er priserne også fornuftige. Riquier distriktet og Rue Arson, er dog mindre sikker at være i om natten.

Gå en tur op ad Rue Bonaparte og nyd en espresso på en fortovscafé, eller tag en picnic med op i Park Castel des Deux Rois hvor der er udsigt over byen og havnen.

Hvor skal man bo i Le Port?

ibis Styles Nice Vieux Port får du et solidt mellemklassehotel med de standarder man forventer til en fair pris. Der er den klassiske “continental breakfast”, simpelt indrettede, moderne værelser og gode badeværelser. Hotellet er kun et par minutters gang fra havnen og få hundrede meter fra den populære Garibaldi-plads.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 4 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

3 kommentarer

Peter Faurholdt 17/07/2022 - 08:39

Når man selv har ferieret i Nice gennem de sidste 25 år, er jeres artikel rigtig fin for første gangs rejsende.
Jeg er helt enig i jeres valg af Gambette. Vi plejer at bo i det område og grænsen til Jean Medicin. Jeg vil dog ikke anbefale at bo ved havnen. Distrikt Riquir der ligger ned til havnen er et af de steder man anbefales at holde sig fra, især efter mørket falder på.
Men en fin side i har lavet, med mange gode forslag

Svar
Mark 02/08/2022 - 08:52

Hej Peter tak for dit input. Det har givet anledning til en mindre ændring i artiklen, så den inkluderer din erfaring med Riquir. Jeg har kun oplevet området om dagen og aftenen, så har ikke selv stødt på noget. Men kunne godt forestille mig, at området er mindre attraktiv/sikkert om natten i forhold til andre områder. Generelt er vores artikler henvendt til førstegangsbesøgende. Så vi sætter pris på din kommentar 🙂

Svar
Marie 06/02/2024 - 19:53

Har du konkret anbefaling for en velegnet lejlighed for familie med to små børn (1&3 år)

Svar

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy