Hvad skal man se i Prag?

af Mark
0 kommentar
Prag
5
(1)

Prag er fyldt med store og små oplevelser for folk i alle aldre. Byen er kulturelt verdenskendt og har været en central del af den Europæiske historie under navne som Bohemia, Østrig-Ungarn og Tjekoslovakiet. Dette bærer byens interessante arkitektur også præg af, som du får at se i denne artikel.

Kort overblik over prag

Prag Slot

Prag Slot er byens største turistattraktion. Det blev bygget i 800-tallet, hovedsageligt i barok-stil, og anerkendes som det største gamle slot i verden. I dag huser det bl.a. præsidentkontoret.

På slottets område ligger også St. Vitus-katedralen, som er den tredje kirke på sin plads siden den første blev opført i år 930. Den gotiske kirke der står der i dag er faktisk opført i 1929, men indeholder gravene fra flere af landets konger, dronninger og biskopper.

Når du besøger slottet, bør du også afsætte tid til at se slotshaverne med den flotte udsigt over hele byen.

Petrin Hill og Lookout Tower

Petrin Hill er en stor grøn park på vestsiden af floden, med udsigt over byen og Prag slot. Man kan enten gå hele vejen eller tage den kabel-drevne vogn op til toppen. Her finder man nemlig det Eiffeltårn-lignende Petrin Lookout Tower, som man kan komme op i. Tag en picnic-kurv med og brug en eftermiddag i området.

Karlsbroen

En noget turistet tur, men alligevel anbefalelsesværdig er, at starte ved pladsen Malostranske Namesti i bydelen Mala Strana på vestsiden af floden, Vltava, og gå hen over den berømte Karlsbro til centrum på den anden side af floden. Der er rigtig mange mennesker i højsæsonen, så tag gerne turen tidligt om morgen ved solopgang, så du bedre kan nyde udsigten og få taget nogle bedre billeder. Hvis du er på en weekendtur med din bedre halvdel, kan du også slutte aftenen af med en gåtur over den gamle stenbro. Broen er bygget helt tilbage i starten af det 15. århundrede, og som verdens længste middelalderbro er det virkeligt et arkitektonisk mesterværk.

Den gamle bydel og det jødiske kvarter

I Prag centrum, på østsiden af floden, ligger den gamle del af byen med Starometske Namesti som den centrale plads. Her ligger også Týnkirken, Krudttårnet og det Astronomiske ur, som nogle af byens vigtigste seværdigheder. Nord for pladsen ligger det store jødiske kvarter, som man simpelthen skal se. Josefov, som kvarteret hedder går helt tilbage til det 13. århundrede, og her ligger stadig 6 synagoger.

Når du besøger den gamle del af Prag, skal du gøre dig selv den tjeneste, at kigge op og lægge mærke til de arkitektoniske detaljer. Stilarterne varierer fra gotisk, over barok og Neo-gotisk til Art Nouveau.

De lokale myndigheder og institutioner har gennem årene investeret meget tid og mange ressourcer på at opretholde byens autenticitet.

Vysehrad

Vysehrad er et historisk fort der ligger et stykke syd for centrum på den østlige side af floden Vltava. Inde på fortet finder du den neo-gotiske kirke Basilica of St. Peter and St. Paul og Vysehrad kirkegården der er hjem for mange store kunstnere fra Tjekkiet. Vysehrad er et flot fort helt ned til floden, med fæstningsmure fra midten af det 17. århundrede. Det er virkelig et besøg værd om sommeren, hvor man også kan opleve udendørs teater shows.

Nationalbiblioteket

Det tjekkiske nationalbibliotek er et af de mest imponerende biblioteker i verden. Det ligger i Clementinum (historisk komplex), og indeholder en imponerende bogsamling som kun bliver overgået af den smukke hall i barok-stil med kæmpe globuser og store flotte loftsmalerier.

Biblioteket ligger i den gamle bydel, så der er ingen undskyldning for ikke at tage et kig indenfor.

Bådtur på Vltava-floden

Som i mange andre centraleuropæiske storbyer, kan man tage på en bådtur. I Prag foregår det på den brede Vltava-flod.

Intet slår en aftentur efter mørkets frembrud, hvor byens smukke broer og gamle bygninger er oplyst. Man kan vælge en båd med restaurant, og nyde en romantisk middag med udsigt til den gamle bydel.

Billetter kan du købe mange steder, men det anbefales, at man går direkte til bådoperatørerne og køber hos dem online eller ved båden. Undgå at købe billetter hos de mange gadesælgere.

Drink i Naplavka

Hvis du besøger Prag om sommeren, og har lyst til en drink med udsigt til vand, så skal du gå ned til øst-bredden af floden mellem Jiraskuv og Railway Bridge. Her ligger der en masse barer og caféer inde på land såvel som på bådene der ligger til kaj.

Det kan godt blive en smule overrendt i weekenden om sommeren, fordi de lokale også gerne vil ud og drikke en øl. Men det giver en fantastisk stemning, som du kun finder her. Der bliver også sommetider holdt mad- og drikkefestivaler i Naplavka.

Zoo

I den nordlige del af Prag ligger byens zoologiske have, som er et paradis for børn og voksne der kan lide udforske jordens mange arter af sjove, søde, smukke, grimme og farlige dyr.

Det er en ret stor zoo, hvor der er plads til dyrenem og den er også anerkendt som en af de bedste i Verden – bl.a. af TripAdvisor. Der er flere end 5.000 dyr, deriblandt mange fredede arter.

Du kan tage bus, metro og sporvogn og endda en båd op til den zoologiske have der ligger ved floden Vltava. Da man kan bruge mange timer her, anbefales det at man tager en picnic-kurv med til frokost.

Museer

Der er mange museer i Prag. Og hvis du er interesseret i historie, skal du helt sikkert besøge Nationalmuseet der har flere end 14 millioner artefakter.

Derudover er der National Technical Museum med fokus på bl.a. industriel design, arkitektur, motorcykler, jernbaner og elektronik. Det er et slaraffenland for drenge og piger med interesse for elektronik og mekanik. Museet ligger ved siden af den store park, Letna, så når du er færdig med museet kan du tage en spadsertur gennem parken og måske drikke en øl i den nærmeste beer garden.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy