Hvor skal man bo i Auckland?

af Mark
0 kommentar
Auckland
0
(0)

Auckland og New Zealand generelt er et af de steder de fleste drømmer om, men som de færreste besøger. Det er dyrt og besværligt at komme til New Zealand, og ikke en flyvetur man ser frem til, hvis man har et par skrigende unger med. Men for dig der springer du i det, eventuelt som del af en større (backpacking) rejse, kan se frem til en vidunderlig by og et storslået land.

Et lokalt perspektiv

Vi har været så heldige, at få lov til at grille en lokal for alle hendes tips til, hvor i Auckland man skal bo. Tyskfødte Iris har boet og arbejdet i Auckland i 5 år, og i denne tid har hun oplevet en hel masse i hele New Zealand.

At bo i Auckland

Auckland er New Zealands største by og er på størrelse med København. Det er et fantastisk sted at bo i New Zealand, da du kan leve storbylivet og alligevel udnytte muligheden for at tage ture ud i den storslåede natur. Byen tilbyder en skøn kombination af levende storby og den kendte afslappede stillehavs-vibe.

Uanset hvor du bor i Auckland, er du aldrig langt fra havet – ikke mere end en time til det vilde Tasman Sea mod Vest eller den roligere Tamer-kyst på østsidens Hauraki Gulf.

Central Business District og Parnell

Mange store virksomheder har kontor i Aucklands CBD (Central Business District) nær Queen’s Wharf/Britomart og Viaduct Basin. Hvis du arbejder i dette område, men ikke har lyst til at bo i Downtown shopping-området, skulle du overveje Parnell.

Parnell er et meget centralt beliggende forstadsområde med centrum til den ene side og Hobson Bay til den anden. Og så ligger det lige op ad Aucklands største park der hedder Domain, som er ideel til en løbetur efter arbejde eller en venlig rugby-kamp med kollegerne.

Langs Parnell Road bliver du forkælet med caféer og restauranter, og de franske marked kan du besøge i weekenden.

Ponsonby

En bydel i Auckland der er endnu bedre kendt for sit udvalg af restauranter og barer er Ponsonby, lige oppe ad bakken vest for CBD.

Ponsonby er stedet hvis du er til en hip bydel. De seneste mode- og madtrends, nye konceptbutikker og barer – you name it – Ponsonby har det hele. Og hvis ikke, har det snart.

Mission Bay, Kohimarama og Saint Heliers

Hvis du ikke er til det hippe og ungdommelige liv, men i stedet leder efter noget mere afslappende, har Auckland nogle forskellige muligheder.

Langs bugterne øst for Downtown tilbyder Mission Bay, Kohimarama og Saint Heliers et liv ved vandet med fantastiske cykel- eller gåture langs kysten hele vejen ind til CBD. Her ligger en eller to caféer i hver bugt, og de mennesker du møder her er hundeluftere, folk der svømmer i havet og småbørnsfamilier.

Vest for SH20

Teknisk set en del af Auckland, men meget anderledes end ovennævnte områder, ligger en række bydele vest for State Highway 20. Hvis du bor her, vil dine kolleger og venner kalde dig en ’Westie’, og du vil foretrække den grønne ’bush’ i vest over det blå ocean i øst.

I den vestlige del af Auckland er du tæt på Waitakere Ranges, og dermed naturområde med masser af skov. Det er en helt anden type natur end den du oplever ved østkysten.

Det er billigere at bo her end det er i de andre nævnte områder, men på den andet side er der også en lang køretur ind til centrum.

Hvis du vil arbejde i Auckland

Et generelt tip, hvis du tager til Auckland for at arbejde: Tag udgangspunkt i hvor din arbejdsplads ligger, når du vælger et sted at bo. Offentlig transport er ikke så veludviklet som det er her i Europa og mange vælger derfor at tage bilen ind til byen. Du kan altså spare meget tid og en del penge, ved at vælge et lidt dyrere og mere centralt sted at bo.

Husk rejseforsikring inden du tager til New Zealand

Det er altid en god idé, at tegne en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Der er mange forskellige selskaber at vælge mellem, så lav din egen research inden du vælger, da der kan være forskel på priser og dækning. Du kan sammenligne rejseforsikringer til New Zealand på Rejseforsikringsguiden.dk.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy