Hvor skal man bo i Rom?

af Jeppe Hansen
0 kommentar
Colosseum
4
(1)

En storbyferie i Rom er hektisk, men rig på oplevelser. Om du besøger byen for første, anden eller tredje gang, vil der altid være noget nyt at se. Det er en fascinerende storby rig på historiske attraktioner, flotte torve, lækker mad og en interessant befolkning.

Hovedstaden har nærmest alt, hvad man kan tænke sig i en god storbyferie:

 • Hyggelige kaffebarer, hvor man kan starte dagen med en espresso og en Cornetto, som mest af alt minder om en croissant.
 • Lækre iscaféer med hjemmelavet italiensk gelato, når du trænger til at blive kølet ned.
 • Hyggelige restauranter med hjemmelavet pasta og stenovnspizza, når sulten melder sig.
 • Rigtig gode shopping-muligheder, hvis garderoben skal opdateres (Via Condotti/Via del Corso).
 • En iskold Aperol Spritz eller et glas hvidvin på en hyggelig bar når dagen går på hæld.

Rom er utrolig velbevaret, og flere af attraktionerne ligger tæt på hinanden.

Med en lufthavn der ligger tæt på byen og mange attraktioner inden for rimelig afstand, kan man nå de mest oplagte attraktioner på en forlænget weekend. Tre til fem dage er meget passende for en tur til Rom første gang. Uanset om man er meget historieinteresseret eller ej, så vil der være rigeligt med aktiviteter at fylde dagen ud med.

6 hurtige rejsetips til Rom

 1. Pak de gode sko – det er ikke ualmindeligt at gå 10-12 km om dagen. Rom opleves bedst til fods.
 2. Byen egner sig ikke til børn/børneferie da der er varmt, ofte lang kø til attraktionerne og rigtig mange mennesker. Barnevogne er svære at få med rundt, bl.a. i Vatikanet med mange snævre trapper.
 3. Mange lokale søger væk i sommermånederne, juli og august, men der er samtidig et stort rykind af turister der mere end udligner det. Det er mit indtryk at der i påsken og sommermånederne vælter ind med turister. Byskatten, som turister betaler for hver overnatning, har ikke haft nogen virkning. Derfor giver det mening at planlægge de store attraktioner og evt. betale for at undgå køen for visse attraktioner.
 4. Airbnb har haft en stor succes i byen, og mange lejligheder benyttes kun til dette formål, hvilket betyder at nogle lokale områder mister deres charme.
 5. Søger man et par gader væk fra de store attraktioner og deres ”menu turistico” kan man spise ret godt i byen. Italienerne spiser generelt senere og i længere tid end os. Lad dig derfor ikke snyde af en halvtom restaurant omkring dansk spisetid.
 6. De lokale er ofte trætte af turister, selvom det er en stor indtægtskilde for dem. Derfor får man nogle gange indtrykket af at være i vejen. Det er ikke venligheden der er størst i byen. Men det kan også være en oplevelse i sig selv. Kan man et par ord på italiensk ændrer oplevelsen sig.

Mine erfaringer med Rom

Jeg er på ingen måde ekspert i Rom. Denne artikel er baseret på tre besøg i Rom, og på gode råd fra en venlig lokal som indtegnede et stort kort over byen under mit første besøg og fortalte mig en masse om byen.

På min første tur til Rom boede jeg på et hotel tæt på Termini (banegården) for 10 år siden. Det var billigt og virkede som en god løsning. Men området er med sine slidte hoteller ikke det mest charmerende område. Så hvis man har råd, er der klart bedre steder at bo.

Det er individuelt hvad folk påskønner i en storbyferie. Nogle vil synes det er spild af tid at stå i kø i over en time, for at komme ind og se det Sixtinske kapel, for blot at blive dirigeret hurtigt igennem af vagterne, fordi der skal så mange mennesker ind og få et glimt af hovedattraktionen. Andre vil synes det er turens højdepunkt. Derfor har jeg taget udgangspunkt i mine egne favoritområder i Rom.

Roms indre by/historiske distrikt

Her kan man vandre rundt og iagttage Roms forskellighed og pulserende liv på tætteste hold. Kirker, pladser, torve og prægtige bygningsværker danner rammen om den historie, der hver eneste dag bliver gengivet på brostenene. Trasker man rundt i området kan må se gadegøgl, musikere, samt madmarked hvor husmødre stimler sammen for at tjekke kvaliteten på råvarerne fra oplandet. Men uanset hvor i området man finder et hotel, så vil man være tæt på mange af de store attraktioner.

 • Piazza Navona
 • Pantheon
 • Campo de’ Fiori
 • Trevi fontænen

Man vil så at sige være i et område midt imellem Colosseum og Peterskirken, og stadig være tæt på den spanske trappe/Piazza Espagna.

Den eneste ulempe er, at prisen er i den høje ende, og det at metroen går en lille bue uden om Roms indre by/historiske distrikt.

Monti (trendy/up and coming)

En lidt billigere løsning, og stadig med et stort og velbevaret lokalt islæt, er bydelen Monti. En stor del af lokalbefolkningen bor her fortsat, og det bærer bydelen præg af. Her oser det af tilbagelænet italiensk stemning. Små hyggelige forretninger. Second-hand markeder. Det er tæt på Colosseum og metro, og det er på ”den rigtige side” af Togstationen Termini (som har afgange til og fra lufthavnen, enten med tog eller bus). Derfor danner det gamle kvarter et fint udgangspunkt for en forlænget weekend i Rom.

Monti

Monti er lidt en by i byen og minder lidt om en landsby. Det ændrer sig nok med tiden i takt med, at flere får øjnene op for den. Dog kræver det, at man har gode ben, da gaderne er ret kuperet. Flere af hotellerne har fået en opgradering de seneste år. Derfor kan du fint overveje om Monti, med de smalle brostensbelagte gader og det tilbagelænede hverdagsliv, skal være her du finder et hotel.

Trastevere

Kryds floden Tiberen via den flotte og gamle bro, Ponte Sisto, og lad dig inspirere af den lokale stemning og de hyggelige små snævre gader i Trastevere. Trastevere er stedet, hvor man eftersignende spiser bedst. Her siges det, at de lokaler søger hen. Mange turister har gennem de sidste 10 år fået øjnene op for den hyggelige bydel, og her bliver man ikke skuffet når det kommer til charme og et godt måltid.

Trastevere

Den lokale stemning forsvinder aldrig og udhængt rent vasketøj er nok det tætteste man kommer på hverdagslivet i byen. Her er hyggeligt at være, og finder man et hotel inden for de første 500-750 meter fra, hvor du krydser floden ind mod Piazza De Santa Maria, så vil du være godt placeret, i forhold til at se de mest populære attraktioner i Rom. Kommer man for langt ud af Trastevere så forsvinder magien lidt, og det bliver mere beboelse.

Vil man opleve lidt natur, er der flotte udsigtsposter på Belvedere del Gianicolo og Aventinerhøjen især oplagte hen mod solnedgangen.

Prismæssigt

Rom er ikke en billig by at bo i. Faktisk ligger den på niveau med Amsterdam og München, men den er billigere end f.eks. Paris og Milano. Både Trastevere og Monti er billigere at bo i, end den historiske bydel/indre by. Dog gælder det altid om at få booket hotel i god tid, da priserne som regel får et nøk opad i højsæsonen. Kan man undgå nogle af de få store trafikerede veje er det bedst.

Andre muligheder

Bliver man træt af storbyens travle liv kan man søge ud mod vandet Ostia/ Fiumcino er tættest på eller tage en dagstur til Pompeii som ofte går fra, eller ved, Termini banegården, eller tage et hotel med Rooftop pool og flade ud en halv dag, hvis man lige skal have opladet batterierne og givet fødderne en pause.

Tag dig god tid

Idet man går meget på sådan en ferie, kan det også være voldsomt at gabe over for meget på én dag. Men inddeler man dagene efter hvor attraktionerne ligger og får booket de attraktioner ind med mest kø (Colosseum og Vatikanet), så er man godt på vej.  

Det kunne være…

 • Engelborg og Vatikanet/Peterskirken på én dag.
 • Palatinerhøjen, Coloseum og Forum Romanum den næste dag.
 • Piazza Navona, Pantheon, Campo de’ Fiori, Trevi fontænen, Spanske trappe (Evt. med shopping Via Condotti/ Via del Curso el. en smuttur forbi Villa Borghese) den tredje dag.

God tur til Italiens hovedstad. Hvis du selv har gode tips, kan du melde ind med en kommentar herunder.

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 4 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy