Hvad skal man se i Barcelona?

af Jeppe Hansen
0 kommentar
0
(0)

Barcelona er en populær turistdestination, men også en fantastisk en af slagsen. Det er nemlig en rigtig storby, i forhold til den anden populære kyst, Malaga. Maden er god, vejret er fantastisk, og der er en masse oplevelser, der ligger og venter. Heldigvis er det nemt at komme til Barcelona, og nemt at komme rundt i byen.

Sagrada Familia

Kirken der ikke blev gjort færdig. Sagrada Familia er Antoni Gaudís mesterværk, som han faktisk overtog fra en anden arkitekt. Han endte med at arbejde på den i 40 år, og efter hans død blev der fortsat arbejdet på den. Men grundet manglende tegninger og planer, gik projektet i stå. I dag er det en af Europas største turistattraktioner.

Der er run på, og den er dyr at komme ind og se, men også vildt imponerende. Grundet populariteten bookes der et bestemt tidspunkt for entre.

Sagrada Familia

Antoni Gaudis bygninger – Noget særligt for Barcelona

Apropos Sagrada Familia, så er det en attraktion i sig selv at se Gaudis bygninger. Man kan nemlig ikke sige Barcelona uden at nævne Gaudi. Den berømte arkitekt har i den grad sat sit præg på byen, og flere af de mest kendte bygningsværker finder du her. Listen er lang, og er man arkitekt, vil man kunne bruge flere dage på at besøge disse mesterværker. Hvis du bare vil have en smagsprøve på de mest ikoniske værker, så bør du ikke snyde dig selv for et visit forbi:

Casa de Mila kan opleves i kombination med Sagrada Familia og Casa Battlo, som en lille Gaudi-tur. Casa de Mila er med sit rustikke, organiske udseende snarere et kunstværk end en bygning.

Casa Batlló ligger tæt på Casa de Mila, og er et af Gaudis mesterværker. Det er nærmest et eventyrhus med de naturlige former.

Casa Batlló

Park Güell er en fantastik flot park med finurlige små bygninger og masser af mosaik. Når du har taget turen igennem parken bliver du oveni belønnet med en fremragende udsigt over Barcelona.

Güell paladset som Gaudi designede til rigmanden Eusebi Güell er en særpræget bygning med finurlige tårne på toppen. Han var kun 34 da han tegnede den, men allerede en anset og nyskabende arkitekt.

Boqueria – Madmarked

Der er mange madmarkeder i Barcelona, men det mest kendte er nok Boqueria. Halvejs på Rambla’en finder du dette farverige overdækkede madmarked. Her kan du smage lidt af hvert, lige fra spanske specialiteter til frugt og juice. Der kan være lidt trangt i markedet på forskellige tidspunkter af dagen. Det er lidt turistet og man har også indtrykket af, at den lokale husmor søger andre steder hen.

Montjuic – Kom ud af centrum

Bakken Montjuic er en destination fyldt med forskellige oplevelser. Den ligger syd for centrum, og du finder bl.a et gammelt fort, en forlystelsespark, den gamle olymiske by fra 1992-legene, samt paladset, Palau Nacional der i dag er et nationalt kunstmuseum. Start dagen med at tage bus 150 fra Plaza España. Du kan købe billetten i bussen med dit Visa-kort. Alternativt kan du tage Kabelbanen, Parc de Montjuic.

Hop forbi slottet og bevæg dig nedad gennem en af parkerne. Slå en smut forbi det olympiske svømmebassin fra 1992, som i dag er lavet om til en bar, og få en kold Moritz. Herefter kan du bevæge dig videre til det olympiske museum inden du ender ved det olympiske stadion og den gamle OL-by. Søg nedad mod Nationalmuseet for kunst, og slut af ved det magiske springvand (The Magic Fountain) og nyd showet som bedst opleves når mørket falder på. Tjek kalenderen og kom i god tid.

Ramblaen – Turistfællen man skal se

Ramblaen er, for mange, et must see i Barcelona, og for andre er det en hektisk turistfælde med alt for mange mennesker, souvenirs og aggressive sælgere. Den lange butiksgade skal man i hvert fald se. Men så heller ikke mere end det. Gerne først på dagen, inden det helt store rykind. Undgå at spise her da priserne er høje og kvaliteten svingende. Søg hellere mod sidegaderne, og hvis man vil have en øl senere på aftenen, så er Plaza Real fyldt med liv. 

Barceloneta – En tur på stranden

Bystranden, Barceloneta, er lang og og går fra hotel W i den ene ende til den kendte natklub Opium i den anden. Inddelt med numre er det nemt at finde hinanden.

Der er toiletter, man kan bruge for 2 Euro og gratis brusere. Der er også enkelte offentlige toiletter der er gratis. Pavilloner er fint fordelt, hvor man kan sætte sig op, for at få noget at spise og drikke. Placerer man sig tæt på en af dem er der også musik.

Vil man have noget andet at spise, kan man søge op i en af gaderne i Barceloneta. NAP er fremragende, hvis du vil have en pizza, Bocoa, hvis du vil have en burger, og ellers er der halvtørre empanadas, KFC og andre spisesteder. 

Gadesælgerne langs stranden er pågående og sælger alt fra massage til mojitos, solbriller og strandtæpper. De kommer cirka hvert 2 minut. Undgå øjenkontakt eller lad som om du sover. Det virker!

Bliver det for hedt kan man gå hen til shopping centret som har aircondition. 

Der er en masse barer og spisesteder langs stranden, og i den nordlige ende ligger den store lystbådehavn. Hvis der er godt vejr, skal du minimum afsætte en halv dag på stranden og tage en pause fra storbyen.

Parc Güell

Parc Güell ligger i den nordlige del af byen, og er et mesterværk af arkitekten Gaudí og sponsoren Güell. De nåede ikke helt i mål med projektet og overdrog det til byen. Det koster 10 Euro at få adgang til parken og de populære attraktioner.
Teatro Griego, Sala Hipóstila, Escalita Momental, Los Tres Viaductos og Las Tres Cruses er de mest populære attraktioner. Sidstnævnte er det højeste punkt og herfra har du den bedste udsigt.
Parken er utrolig velbesøgt, og kan man komme tidligt eller sent, kan man undgå de største menneskemængder.
Man kan nemt bruge 2-3 timer i parken. Køb gerne billetten hjemmefra, da der er få billetautomater. Ved hovedindgangen er portørens hus, og her er der kø til at komme ind og se en lille udstilling. Denne er ikke så interessant. Dog er der gode muligheder, for at tage gode billeder fra første sal.


Parc Güell er stor, så tag gerne offentlig transport herop, da du kommer til at gå en del. Der er toiletter flere steder i parken, og lige inden indgangen kan man købe drikkevarer. Der er tørt heroppe, så undgå en dag med blæsevejr, da du får sand i øjnene. Der er en hyggelig butik, hvor man kan købe bøger og små mosaikdele.

Guidet cykeltur i Barcelona

Barcelona er overraskende cykelvenlig. Derfor et det oplagt med en guidet cykeltur på 3 timer, hvor man får set nogle af attraktionerne og samtidig lærer en masse om byens historie. Guiden deler måske også ud af sine erfaringer med lokale restauranter.
Man cykler i små grupper på tidspunkter, hvor der ikke er fuld knald på trafikken i byen. Turen koster omkring 25-30 Euro og det er kostume at give 5 euro i drikkepenge per person. Alternativt kan man selv leje cykler og tage turen rundt i byen.

Personligt kan jeg anbefale Green Bikes. De har gode cykler med gode sæder. Man mødes på Plaza Real tæt på Ramblaen inden afgang, hvor der er mulighed for at købe lidt vand i en kiosk.

Parc de la Ciutadella

Cascada Monumental

Parc de la Ciutadella  er en stor, men hyggelig park midt i byen med stier, små søer med springvand og fine monumenter. I parken ligger også parlamentet og en Zoologisk have. Højdepunktet er klart Cascada Monumental, som er et flot monument af Gaudi med flotte udsmykninger.  Den ligger i forlængelse af Arc De Triomf.

Flamenco

Man kan også prøve et Flamenco show som varer 1 – 1/2 time. Selvom det er Sevilla der er kendt for det, så har de også shows i Barcelona. Bl.a. på Rambla’en og i City Hall. Sidstnævnte prøvede jeg selv og betalte 25 euro for 1 time. Det var ikke lige mig, men fint at prøve. 

Hvis du er fodboldinteresseret

Du kan være heldig at score dig en billet til en hjemmekamp med FC Barcelona. Priserne er i den høje ende (fra ca. 100 Euro), men atmosfæren på stadion og kvaliteten på banen er i en liga for sig. Hvis ikke du kan få en billet til en kamp, kan du altid tage på en rundtur på stadion. Camp Nou har også et museum man kan komme ind og se. Vil man have en mere afslappet stemning, så tag en kamp på Bernabeu i Madrid, som går under navnet operaen hos de lokale. Vil man have en fanatisk stemning, så er det Atletico Madrid.

Hvis du er vininteresseret

Så kan du søge væk fra byen og ud i et af vindistrikterne og prøve noget vinsmagning. Er du mere til Cava så kan du passende tage forbi Freixinet nordvest for byen.

Montserrat og Basílica de Montserrat

Montserrat er et bjerg på 715 meter, og ligger cirka en lille times kørsel fra Barcelona. Her får du den mest fantastisk udsigt over bjerglandskabet. Men udover det, ligger der et kloster fra år 1025, hvor munkene bor. De genopbyggede klosteret i 1900-tallet efter det var blevet ødelagt. Inde i klosteret, kan du opleve koret synge og du kan tænde et lys.

Hvis du ikke selv kører, kan du tage bjergjernbanen fra Monistrol de Montserrat op til klosteret. Det tager cirka 15 minutter.

Montserrat udsigt
Udsigten fra Montserrat
Klosteret på Montserrat
Klosteret på Montserrat
Bjergjernbanestationen på Montserrat

Andre afstikkere fra Barcelona

Dagstur til Girona med tog (tager ca. 40 min.).
Lej en bil, og kør ned ad Costa Brava-kysten, hvor du finder nogle af de bedste strande i området.
Trek Camino de Ronda.
Tur op i Tibidabo og oplev forlystelsesparken.

Restauranter i Barcelona

Generelt er maden rigtig god i Barcelona, hvis du holder dig fra de mest turistede steder. Der er selvfølgelig meget tapas, men du finder f.eks. også rigtig gode indiske og mexicanske restauranter. Når sulten melder sig, kan man mange steder, mellem klokken 12 og 16, få en tre retters frokost med drikkevarer for 12-15 Euro. Kig efter Menu del dia (dagens menu). Det er ofte et super godt tilbud. 

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy