Hvad skal man se i Barcelona?

af Jeppe Hansen
0 kommentar

Barcelona er en populær turistdestination, men også en fantastisk en af slagsen. Det er nemlig en rigtig storby, i forhold til den anden populære kyst, Malaga. Maden er god, vejret er fantastisk, og der er en masse oplevelser, der ligger og venter. Heldigvis er det nemt at komme til Barcelona, og nemt at komme rundt i byen.

Sagrada Familia

Kirken der ikke blev gjort færdig. Segrada Familia er Antoni Gaudís mesterværk, som han faktisk overtog fra en anden arkitekt. Han endte med at arbejde på den i 40 år, og efter hans død blev der fortsat arbejdet på den. Men grundet manglende tegninger og planer, gik projektet i stå. I dag er det en af Europas største turistattraktioner.

Der er run på, og den er dyr at komme ind og se, men også vildt imponerende. Grundet populariteten bookes der et bestemt tidspunkt for entre.

Sagrada Familia

Antoni Gaudis bygninger – Noget særligt for Barcelona

Apropos Sagrada Familia, så er det en attraktion i sig selv at se Gaudis bygninger. Man kan nemlig ikke sige Barcelona uden at nævne Gaudi. Den berømte arkitekt har i den grad sat sit præg på byen, og flere af de mest kendte bygningsværker finder du her. Listen er lang, og er man arkitekt, vil man kunne bruge flere dage på at besøge disse mesterværker. Hvis du bare vil have en smagsprøve på de mest ikoniske værker, så bør du ikke snyde dig selv for et visit forbi:

Casa de Mila som med sit rustikke udseende snarere er et kunstværk end en bygning.

Park Güell er en fantastik flot park med finurlige små bygninger og masser af mosaik. Når du har taget turen igennem parken bliver du oveni belønnet med en fremragende udsigt over Barcelona.

Güell paladset som Gaudi designede til rigmanden Eusebi Güell er en særpræget bygning med finurlige tårne på toppen. Han var kun 34 da han tegnede den, men allerede en anset og nyskabende arkitekt.

Casa Batlló er et af Gaudis mesterværker. Det er nærmest et eventyrhus med de naturlige former.

Casa Batlló

Boqueria – Madmarked

Der er mange madmarkeder i Barcelona, men det mest kendte er nok Boqueria. Halvejs på Rambla’en finder du dette farverige overdækkede madmarked. Her kan du smage lidt af hvert, lige fra spanske specialiteter til frugt og juice. Der kan være lidt trangt i markedet på forskellige tidspunkter af dagen. Det er lidt turistet og man har også indtrykket af, at den lokale husmor søger andre steder hen.

Montjuic – Kom ud af centrum

Bakken Montjuic er en destination fyldt med forskellige oplevelser. Den ligger syd for centrum, og du finder bl.a et gammelt fort, en forlystelsespark, den gamle olymiske by fra 1992-legene, samt paladset, Palau Nacional der i dag er et nationalt kunstmuseum. Tag Kabelbanen Parc de Montjuic og bliv hængende i området og se The Magic Fountain – et flot springvand visse dage om aftenen. Tjek kalenderen og kom i god tid.

Ramblaen – Turistfællen man skal se

Ramblaen er, for mange, et must see i Barcelona, og for andre er det en hektisk turistfælde med alt for mange mennesker, souvenirs og aggressive sælgere. Den lange butiksgade skal man i hvert fald se. Men så heller ikke mere end det. Gerne først på dagen, inden det helt store rykind. Undgå at spise her da priserne er høje og kvaliteten svingende. Søg hellere mod sidegaderne eller Raval hvis sulten melder sig. 

Barceloneta – En tur på stranden

Bystranden, Barceloneta, er lang og let at komme til. Der er en masse barer og spisesteder langs stranden, og i den nordlige ende ligger den store lystbådehavn. Hvis der er godt vejr, skal du minimum afsætte en halv dag på stranden og tage en pause fra storbyen.

Hvis du er fodboldinteresseret

Du kan være heldig at score dig en billet til en hjemmekamp med FC Barcelona. Priserne er i den høje ende, men atmosfæren på stadion og kvaliteten på banen er i en liga for sig. Hvis ikke du kan få en billet til en kamp, kan du altid tage på en rundtur på stadion.

Hvis du er vininteresseret

Så kan du søge væk fra byen og ud i et af vindistrikterne og prøve noget vinsmagning. Er du mere til Cava så kan du passende tage forbi Freixinet nordvest for byen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy